back to top

Halid Bešlić otvorio dušu o umalo kobnoj nesreći: “Taj kanal mi je došao glave”

Halid Bešlić s pravom uživa status legende već godinama. Njegovi hitovi ore se na proslavama i po arenama, a na njegove koncerte dolaze ljudi iz svih krajeva regije. Uz uspjehe na muzičkoj sceni, i na privatnom planu mu cvjetaju ruže – već više od četiri desetljeća je u sretnom braku koji slovi kao jedan od najstabilnijih.

Upravo mu je supruga Sejda bila jedan od najvećih izbora podrške 2009. godine. Tada je, naime, Halid doživio tešku saobraćajnu nesreću nakon koje je u bolnici proveo 24 dana. Ona je zaslužna i za njegov karakterističan izgled jer je u njoj izgubio desno oko, a Halid je nedavno priznao koliko mu se život od tada promijenio.

“Nakon nesreće sam sebi produžio život. Od tada živim urednije, razmišljam… Živio sam 300 na sat! Prestao sam i piti. Neko popije tri piva i već je pijan, meni je bilo potrebno 30 piva da se napijem. Toga više nema. Uvijek sam cijenio život. Nisam ja izaivao neku užasnu saobraćajnu nesreću, doslovno sam stao na kočnicu”, opisao je Halid.

‘To je bila zadnja cigareta koju sam zapalio’

“Kako sam zakočio spustio sam se u kanal koji je pored, taj kanal mi je došao glave. Vozio sam 40 na sat. Eto, mogao sam iz takve situacije nastradati. Bio sam malo umoran, sjećam se da mi je cigareta bila u ustima i to je bila zadnja koju sam zapalio, udario sam glavom i to je bilo to. Sve je to sudbina”, zaključio je Bešlić.

Nakon nesreće su po medijima krenula razna šuškanja o tome što se zapravo dogodilo. Halida to, međutim, ne dira jer on zna što je u svemu istina. Dodao je kako je nakon nesreće u kratkom roku dobio oko 20 kilograma, što ga je isprva šokiralo. “Ali to je bilo dobro za pjevanje. Nikad nisam bolje pjevao nego sada”, istaknuo je.

Podsjetimo, iako mu sa suprugom danas cvjetaju ruže, situacija nije uvijek bila bajna. Naime, Halidova odabranica je u početku bila ljubomorna, te joj je smetalo što njegovi nastupi traju do jutra. Zajedno su provodili veoma malo vremena, budući da se Halid vraćao kući kada se Sejda spremala za posao.

“Počela mi je držati lekcije da to ne može tako, kako nije u redu da se tako ponašam, da joj je svega preko glave. A onda je to čula punica i ustala. Rekla joj je: “Znala si da se udaješ za pjevača!” Sejda je shvatila, pa je tako i prestala rasprava. Da punica nije bila na mojoj strani, ko zna kako bi se naš brak završio”, izjavio je jednom prilikom.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima