back to top

Kako da se riješite celulita do ljeta

Problem sa kojim se suočava svaka žena, bez obzira na godine, i kojeg želimo da se riješimo do odlaska na ljetovanje i skidanja u kupaći kostim.

Redovna fizička aktivnost, smanjenje tjelesne težine, masaže i vežbe, sigurno daju rezultate, ali i ovo će vam sigurno pomoći da se riješite celulita za nekoliko meseci.

Jedna od ključnih stavri koje će vam pomoći da suzbijete celulit je masaža. Možete je izvoditi sami ili se obratiti profesionalcu. U kombinaciji s anticelulit kremama i uljima, daje brze i fantastične rezultate. Masaža može smanjiti celulit poboljšanjem limfne drenaže.

Kreme i ulja za masažu nude iste prednosti, ali ključna komponenta je proces masaže. Ne možete naneti kremu i očekivati da će celulit nestati sam. Takođe, znajte da samo jedna masaža neće pomoći kada je u pitanju celulit. Morate dosljedno ponavljati proces da biste postigli i održali željene rezultate, prenosi Super žena.

Bioaktivni kolagen peptidi

Možda ste s potpunim pravom skeptični prema obećanjima proizvođača raznih suplemenata protiv celulita. Zaista svega ima na tržištu i daleko od toga da je sve dobro i efikasno. Međutim, studija iz 2015. godine otkrila je poboljšanje kada je celulit u pitanju kod žena koje su uzimale bioaktivne peptide kolagena.

Učesnice su uzimale dnevni oralni dodatak tokom šest mjeseci. Poboljšanje je primjećeno kod žena sa umjerenom i većom težinom, ali je kod onih s umjerenom težinom zabilježeno veće poboljšanje.

Pijte više vode

Ako ne pijete dovoljno vode, to se neće dobro odraziti na vaše zdravlje, pa ni na celulit. Pijte minimum litar i po vode dnevno, to će podstaći cirkulaciju, pospješiti izbacivanje toksina iz organizma i poboljšati protok limfe.

Moraćete malo da smršate

Gubitak težine takođe može pomoći nekim ljudima s prekomernom težinom i gojaznošću da smanje celulit. Gubitak viška telesne masti može prirodno smanjiti pojavu celulita. Ali imajte na umu da svako, s bilo kojom težinom, može imati celulit. Nije ograničen samo na one koji imaju prekomernu težinu ili su gojazni. Imaju ga čak i mršave osobe.

Kako da se riješite celulita pomoću vežbi

Određene vježbe za noge i zadnjicu mogu pomoći da zategnete kožu u predelu butina i da ublažite, pa možda i u potpunosti uklonite celulit (naročito ako se pridržavate prethodno navedenog). A koje su to vježbe?

Čučnjevi

Stanite tako da su vam stopala u širini ramena. Nožni prsti su usmjereni ka napred. Spustite zadnjicu kao da hoćete da sjednete na stolicu, pazeći da vam kolena ne prelaze preko nožnih prstiju. Stisnite gluteuse dok se podižete u početnu poziciju, a zatim ponovite.

Skok čučnjevi

Ovo je korak dalje od običnog čučnja s dodatnim skokom na kraju. Uradite običan čučanj. Dok se vraćate u početnu poziciju, lagano ubrzajte i skočite. Pokušajte da sletite što je moguće mekše na noge. Ponavljanje.

Step-up

Stanite ispred klupe ili čvrste kutije za vježbanje. Zakoračite na kutiju, jednom, pa drugom nogom. Vratite se nazad po istom sistemu.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima