Kako očistiti spužvicu za šminku?

Kako očistiti spužvicu za šminku?

Spužvice za višekratnu upotrebu otporne na mikrobe ekološka su alternativa osnovnim spužvicama. Kao i svi alati za šminkanje za višekratnu upotrebu, ove spužvice potrebno je redovito čistiti. Prljavština, klice, ulja i drugo mogu se nakupiti u prljavoj spužvi i oštetiti vašu kožu. Svakodnevno ili tjedno čistite svoje blendere za šminku tekućim ili komadnim sapunom. Evo kako očistiti spužvicu za šminku.

Navlažite spužvu vodom. Da bi sapun djelovao, vaša prljava spužva mora biti mokra. Otvorite slavinu i provucite spužvu za višekratnu upotrebu pod toplom vodom. Stisnite spužvu kako biste uklonili višak vode. Vaša spužva treba biti vlažna, a ne natopljena.

Očistite spužvu tekućim sapunom. Istisnite kap tekućeg šampona u ruku, a spužvicu zarolajte među dlanovima. Kada je spužvica upila sav sapun, isperite je toplom vodom i iscijedite višak vode. Ponavljajte ovaj postupak dok voda iz spužve ne bude bistra.

Spužve za višekratnu upotrebu vrlo su upijajuće. Kako biste uklonili svu šminku, možda ćete morati nekoliko puta nanijeti sapun i isprati spužvicu.

Osušite spužvicu za višekratnu upotrebu. Nakon što je spužva čista, dobro je iscijedite. Uzmite čisti ručnik i omotajte spužvu njime te iscijedite ostatak viška vode. Ponovite ovaj korak nekoliko puta dok ne osjetite da je spužvica uglavnom suha. Ostavite spužvicu preko noći da se potpuno osuši. Kako se spužva suši, tako će se smanjiti na svoju izvornu veličinu.

Namočite spužvu i sapun. Kako biste smočili spužvicu za šminku, prođite je pod toplom vodom. Odložite mokru spužvu, a zatim uzmite sapun. Trljajte sapun između ruku dok vam prsti i dlanovi ne budu prekriveni mjehurićima.

Pustite da spužva upije sapun, isperite i ponovite. Uzmite spužvicu za višekratnu upotrebu i utrljajte sapunicu u svoj alat za uljepšavanje. Kada je spužvica natopljena sapunom, temeljito je isperite pod toplom vodom i iscijedite višak vode iz spužvice. Ponavljajte ovaj postupak čišćenja, ispiranja i cijeđenja dok voda iz spužvice za šminku ne postane bistra. Također možete trljati spužvu preko sapuna.

Neka se spužva osuši. Kada je spužvica potpuno očišćena, zatvorite slavinu i rukama ili čistim ručnikom istisnite višak vode. Položite čisti ručnik na pult i stavite spužvu na njegovu upijajuću površinu. Kada se spužvica vrati na svoju izvornu veličinu, znat ćete da je suha.

Umočite višekratnu spužvicu za šminkanje kako biste se riješili tvrdokorne prljavštine ili mrlja. Ako redovito čišćenje ne ukloni šminku ili prljavštinu sa spužvice, potopite spužvicu u toplu vodu sa sapunom na 30 minuta. Nakon toga isperite je čistom vodom i ocijedite višak vode. Ostavite da se potpuno osuši prije ponovne uporabe.

Također možete staviti spužvu u mrežastu vrećicu i staviti je u perilicu tijekom ciklusa ispiranja.

Spremite svoje spužve odvojeno. Pravilno skladištenje spužvice za šminkanje produžit će ljepotu alata. Također će spriječiti razvoj bakterija u vašoj spužvi.

Spremite spužvu na hladno, dobro prozračeno i osvijetljeno mjesto. Nemojte držati spužvicu u ladici, ormariću za lijekove ili zatvorenoj kozmetičkoj kutiji.

Spriječite propadanje spužvice čišćenjem, ali i zamjenom. Spužvice za šminkanje za višekratnu upotrebu izrađene su od pjene otporne na mikrobe. Iako su ovi visokokvalitetni alati napravljeni za ponovnu upotrebu, oni mogu skupljati bakterije i pokvariti se ako se o njima ne brinu i često ne mijenjaju.

Operite spužvicu za višekratnu upotrebu barem jednom tjedno. Osim toga, tijekom pandemije kao što je COVID-19, trebali biste očistiti spužvicu i druge alate nakon svakog nanošenja šminke.

Zamijenite ekološki prihvatljivu spužvu svaka 3 do 4 mjeseca.

Bacite obične spužvice za šminkanje nakon jedne upotrebe. Spužvice za osnovni make-up nisu namijenjene višekratnoj uporabi. Ovi proizvodi sadrže bakterije koje mogu uzrokovati infekcije i/ili prištiće. Nakon korištenja pjenaste spužvice proizvod bacite. Ne pokušavajte očistiti ove spužve.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima