back to top

KOLAČ SA MAKOM I DŽEMOM

Potrebno je:

3 jaja
150 g šećera
200 g brašna
1 prašak za pecivo
2 jogurta od 180 ml
100 g suvog grožđa potopljenog u rum
2 kašike džema ili krema
100 g maka

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Dodati jogurt, suvo grožđe i mak. Sve dobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom, pa sipati pola tijesta. Nabacati dzem po kašičicu svuda po tijestu i prekriti ostatkom tijesta. Poravnati. Peći na 200 stepeni C 20 minuta, pa smanjiti na 160 stepeni i peći ukupno 50 minuta da lijepo zarumeni.

Pečen kolač posuti šećerom u prahu ili preliti rastopljenom čokoladom. Sjeći potpuno ohlađen.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima