back to top

KUĆA U KOJOJ JE ODRASLA LEPA LUKIĆ IZGUBLJENA ZBOG HIPOTEKE Usljedio je šok obrt

Rodna kuća pjevačice Lepe Lukić u selu Miločaj kod Kraljeva prodata je na javnoj licitaciji po cijeni od 1.000.000 dinara i to zbog dugova.

No, nakon toga usljedio je šok obrt, te su na kraju kuću u kojoj je pjevačica odrasla – uspjeli da vrate.

Lepa je često pričala o tome da je rado odlazila tamo, posebno dok su joj majka Milosija i brat Rajko bili živi.

Razlog zbog čega je ova kuća otišla „pod doboš“, prema riječima izvora 2021. godine, jeste neplaćanje kredita od 10.000 evra, koji je svojevremeno podigao pjevačicin bratanac Rade Jovanović.

– Rade je imovinu založio pod hipoteku u jednoj banci zbog kredita koji nije vratio. Onda je taj dug preuzela jedna firma iz Beograda koja se bavi otkupom dugova, to je urađeno po starom zakonu o izvršenju, koji je podrazumijevao prvu prodaju na 60 odsto, a drugu na 30 odsto od procijenjene vrijednosti. Kuća je prodata odmah na 60 odsto, a Rade se nije pojavio na tom ročištu, iako je bio uredno pozvan. Osim kuće, prodato je i zemljište pod zgradom i jedna livada treće klase. Sve to je prodato za malo više od milion dinara. Za to je bila zadužena javna izvršiteljska kancelarija Z. S. Bila su dva ponuđača, a kuću je kupila jedna žena iz susednog sela -rekao je tada izvor za domaće medije.

Ipak, kasnije je Rade uspio da vrati kuću. Rade je kuću u selu Miločaj kod Kraljeva otkupio od nove vlasnice – žene iz obližnjeg sela, koja je na licitaciji dala najbolju ponudu.

– Rade je rekao da mu je novac obezbijedila kćerka, koja živi, čini mi se, u Belgiji. Ostao je da živi tu u kući sa suprugom, mislim da je ona iz Pljevalja. Pokraj kuće drže i etno-restoran – govorio je izvor u martu 2022. godine.

Pjevačica se tim povodom svojevremeno oglasila za medije.

– Ja nemam ništa sa tom kućom, ja sam tu samo odrasla. Odavno sam se odrekla te kuće u korist bratanca koji tamo živi i radi. I da je podizao kredit, ja sa tim nemam ništa – rekla je pjevačica.pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima