MOKASINE, CIPELE KOJE ĆE OBILJEŽITI 2022. GODINU

mokasine, cipele koje će obilježiti 2022. godinu

Među ključnim odjevnim komadima istakao se spoj elegantnih modnih klasika, jednostavnih basic modela, ugodnih odjevnih komada i efektnih trendi noviteta. Uz ključne odjevne komade, modni dodaci svakako su važan dio svakog ormara, a jedan takav modni dodatak su i trendi cipele.

U svakoj modnoj sezoni cipele su omiljeni modni dodatak. I dok ih njihova praktična strana čini nezaobilaznim dijelom baš svake kombinacije, njihov efektan izgled čini ih neodoljivim modnim dodatkom koji može začiniti i najjednostavniji outfit.

Upravo su takve cipele svoje mjesto pronašle u svakoj kolekciji i bez sumnje će obilježiti modnu 2022. godinu – među najudobnijiim i najelegantnijim modelima obuće koji će se unutar naše garderobe zadržati tokom cijele godine smjestile su se mokasine.

KAKO SU MOKASINE OSVOJILE MODNI SVIJET?

Jednostavne i praktične, ravne cipele donose neodoljivi spoj udobnosti i elegantnog izgleda koji će biti favorit za dnevne, ali i večernje kombinacije. Jednako dobro izgledaće u spoju s omiljenom i uvijek popularnom ležernom kombinacijom farmerki i majica, poslovnim odijelom i ženstvenom haljinom. Osim ležernih i poslovnih, oni jednako udobni, ali mrvicu raskošniji ravni modeli cipela svoje će mjesto pronaći i u večernjim kombinacijama.

Kao najpoželjnije ravne cipele za 2022. godinu prve kolekcije omiljenih modnih brendova su, sasvim očekivano i opravdano, istakle mokasine – elegantne i udobne cipele koje će svojom svestranošću još jednom osvojiti modni svijet i ormare.

NOVE TRENDI MOKASINE

Ove godine mokase ćemo nositi u njihovom klasičnom izdanju – od mekane kože s mat efektom ili od brušene kože, lišene detalja ili tek s ukrasnom metalnom kopčom. Na listi najpopularnijih modnih dodataka naći će se i mokasine s chunky đonom i platformom. Iako glomazne, nove trendi mokasie će, baš poput elegantnih klasičnih modela, odlično pristajati baš svakoj kombinaciji – od poslovnog odijela preko romantične haljine do ležernih farmerki. Još jedan način na koji će se nositi nove trendi mokasinke ove godine je u kombinaciji s čarapama. Bijele ili crne, vibrantnih boja ili uzoraka, čarape će mokasinama dati još efektniji izgled.

The post MOKASINE, CIPELE KOJE ĆE OBILJEŽITI 2022. GODINU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima