back to top

POSLJEDNJA ULIČARKA I ŠUGA: Nikolina Pišek napadnuta na ulici

Voditeljica Nikolina Pišek na svom Instagramu redovno objavljuje prepiske koje ima sa pratiocima na društvenoj mreži. Sada je, naime, upala u raspravu sa nepoznatom ženom, koja je joj je tog dana ostavila i poruku na vjetrobranskom staklu automobila.

– Upozoravaju me da ne iznosim javno konfliktne situacije u kojima se nađem, pa to i ne radim jer da radim, bilo bi ih 10 svakog dana. Želim samo da istaknem jednu odvratnu stranu ljudske prirode koja korespondira sa prirodnim instinktom životinje koju nazivamo hijena.

– Hijena se, sasvim prirodno, hrani strvinama i životinjama koje su ranjene. Ja sam se, sticajem životnih okolnosti, našla u ovoj drugoj skupini. I sada dolaze hijene. U mom slučaju, hijena je uobličena u stariju, dobro situiranu gospođu, vjerovatno sretno udatu, malo isfrustriranu dosadom jer je muž vjerovatno više ne primjećuje, koja slobodno vrijeme ubija kružeći gradom u svom džipu i nalazeći pogodne žrtve – napisala je Nikolina u prvoj objavi pa nastavila.

posljednja uličarka i šuga: nikolina pišek napadnuta na ulici

– A ja sam sve samo ne pogodna. Da skratim dugu priču. Zaustavila sam se ispred pošte sa četiri žmigavca kao još nekoliko ljudi, čekajuci da mi prijateljica dobaci neki paket. Draga gospođa staje tačno pored mene, blokira saobraćaj, i počinje mi pridikovati da ne mogu doći iz Beograda i mahati i ovdje pištoljem kao tamo?!?! Ja gledam unaokolo, da shvatim obraća li se meni. Na to ona upire prstom, insistira – tebi! Znam ko si ti! Ja je pitam: “Ko ste vi? Jeste li komunalni redar?” Na to ona uzvraća: “Šta tebe briga ko sam ja?” Ja odgovaram: “Ne pričam sa osobama koje mi se ne predstave”. Kreće saobraćajna gužva jer je gospođa u naletu pravdoljubivog bijesa blokirala saobraćaj, napravila zastoj. Ljudi trube i negoduju. Ja shvatam da pristojno ne mogu prekinuti agoniju, jer je hijena nanjušila plijen, i gospođu pošaljem u mjesto na kojem sunce ne sija. Nikad. Međutim, to nije kraj – opisala je Pišek situaciju i objavila poruku koju je sutradan zatekla na prozoru, čak ne ni svog automobila, već svog komšije:

posljednja uličarka i šuga: nikolina pišek napadnuta na ulici

– Sutradan dobijam poruku sa fotografijom papira utaknutog ispod brisača automobila u mojoj ulici, iste boje, iste marke, ali drugog tipa, registracija isto stranih, ali pogrešnih. Pitanje: Je l’ ovo namijenjeno meni ili tebi? Pitam, jer sve mogu prihvatiti, osim da sam uličarka. Uličar bi bilo ispravnije” – napisao je muškarac koji je dobio poruku namijenjenu voditeljici u kojoj su je vrijeđali i povali, nazivajući je “posljednjom uličarkom i šugom”.

posljednja uličarka i šuga: nikolina pišek napadnuta na ulici
posljednja uličarka i šuga: nikolina pišek napadnuta na ulici

POSLJEDNJA ULIČARKA I ŠUGA: Nikolina Pišek napadnuta na ulici Express.

express.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima