Postao je milijunaš zahvaljujući štednom računu svog pokojnog oca

Exequiel Hinojosa iz Čilea pregledavao je stvari svog pokojnog oca kada je sasvim slučajno pronašao šest desetljeća staru štednu knjižicu svog pokojnog oca…

što je zauvijek promijenilo njegovu financijsku situaciju!

Davnih 1960-ih i 70-ih godina, otac gospodina Hinojose štedio je kako bi kupio kuću. Pasova knjižica pokazala je da je uspio uštedjeti gotovo 140.000 pezosa, što sada iznosi oko 163 dolara. S kamatama i inflacijom, 140.000 pezosa sada se procjenjuje na više od milijardu pezosa, ili gotovo 1,2 milijuna dolara

Otac mu je umro prije 10 godina i nitko u obitelji nije znao za očev bankovni račun i ušteđevinu. Nakon njegove smrti, štedna knjižica ostala je desetljećima pohranjena u kutiji sve dok Hinojosa na nju nije naišao dok je čistio kuću.

Nažalost, čovjek je saznao da je banka njegova oca odavno zatvorena. Utvrđeno je da su slične bankovne knjižice bezvrijedne, ali knjižica koju je pronašao imala je ključni detalj koji je glasio “Jamči država”.

Ovo je obećanje ukazivalo na to da će vlada preuzeti ako banka ne bude mogla izvršiti plaćanja.

Međutim, sadašnja vlada odlučila je ne poštovati tu obvezu, prisiljavajući gospodina Hinojosu da pokrene pravni spor s državom.

“Taj novac pripada našoj obitelji. Spasio ju je mukotrpnim radom”, rekao je Hinojosa i dodao da obitelj nije ni znala da knjižica postoji dok je nisu pronašli. “Nikada nisam mislio da će se ovaj proces pretvoriti u nekakvu tužbu protiv države”, dodao je.

Više sudova presudilo je u korist gospodina Hinojose, ali vlada je uložila žalbu na svaki korak. Tvrdio je da sredstva predstavljaju teško zarađenu ušteđevinu njegova oca osiguranu državnim angažmanom, izvijestio je Reuters prošle godine.

“Ako pravosudni sustav, vrhovni sud, žalbeni sud presudi u moju korist, sve što preostaje za rješavanje problema je platiti ono što dugujem, ništa više, ništa manje”, rekao je gospodin Hinojosa, piše portal ndtv.

Na kraju je Vrhovni sud presudio u njegovu korist, prisilivši vladu da mu nadoknadi 1 milijardu čileanskih pezosa, gotovo 1,2 milijuna dolara, plus obračunate kamate i naknade.

Tako je uz pomoć očeve štedne knjižice i štednje Čileanac na kraju postao milijunaš!

Izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

postao je milijunaš zahvaljujući štednom računu svog pokojnog ocapostao je milijunaš zahvaljujući štednom računu svog pokojnog oca


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima