Donosimo vam recept za engleski sendvič s jajima, koji se brzo i lako sprema, a fantastičnog je ukusa.
Potrebno vam je:
– jaja
– majonez
– senf
– mladi luk (ili vlasac)
– zelena salata
– puter ili margarin
– malo soli i bibera
Način pripreme:
Kuvajte jaja 8 minuta u kipućoj vodi. Ogulite i zgnječite ih viljuškom, a zatim i ručnom „gnječilicom“ za pire krompir. Dodajte isjeckan mladi luk, kašiku majoneza (na 6 jaja) i kašičicu senfa. Blago posolite i pobiberite.
Tost (po želji prepecite) namažite tankim slojem putera, a zatim nanesite fil od jaja. Dodajte zelenu salatu.
Napomena – jaja ne treba da budu tvrdo kuvana, kako bi fil bio kremastiji. Ako želite da vaš doručak izgleda baš „engleski“ stavite sendviče na pola sata u frižider, a zatim isjecite koru od hljeba. Englezi ih obično sijeku dijagonalno, tako da dobijete četiri „fingerbites“ komada od jednog „normalnog“ sendviča.
Takođe, možete u sendvič dodati paradajz, listiće sira, slanine ili suvog mesa, prenosi Mondo.
BONUS VIDEO: