back to top

Saša Popović raskrinkao Jelenu Karleušu: “Obmanula je javnost! Gdje ćeš lopatom na bager?!”

U subotu 23. septembra počelo je emitiranje nove sezone muzičkog šoua “Zvezde Granda”. U isto vrijeme, u 21 sati, TV Prva je imala prijenos solističkog koncerta Jelene Karleuše, koja je objavila podatke gledanosti, na kojima je grafikon pokazao da je snimak njenog nastupa najgledaniji.

– Želim da kažem jednu stvar koja se nikada nije desila od kada se mjeri gledanost. Ovo je jedan presedan koji je nevjerovatan. U pitanju je jedan falsifikat i lažiranje Jelene Karleuše koja je imala koncert na Prvoj srpskoj televiziji također u 21h kada počinju “Zvezde Granda”- počeo je Saša Popović, a potom iznio i dokaze o pjevačicinoj obmani.

saša popović raskrinkao jelenu karleušu: “obmanula je javnost! gdje ćeš lopatom na bager?!”
Saša Popović raskrinkao Jelenu Karleušu: “Obmanula je javnost! Gdje ćeš lopatom na bager?!”

– Šta se desilo u subotu u devet sati, počinje premijerna emisija “Zvezda Granda” i Jelena Karleuša je imala svoj koncert na Beogradu na vodi i otišla na Prvu televiziju i ponudila da oni to emitiju u istom terminu kada idu “Zvezde Granda”. I dobro šta se dešava, u 21h kreće medijski obračun, utakmica. Jelena Karleuša protiv “Zvezda Granda”, molim vas! Ovi s Prve se ljudi hvataju za glavu, pa gdje ćete lopatom na bager?! Ja ne kažem da je ona lopata, već figurativno pričam – istakao je Popović.

U prilog tome svjedoče fotografije share-a i zvanični podaci koji su jedini validni, a Saša je gostujući na Pink televiziji do detalja sve pokazao i analizirao.

– Znači Jelena je krenula s koncertom u 21:04, Happy je tad bio iznad Karleuše, a mi s marketingom smo već ispred nje, najgledaniji i kad su reklame – objasnio je Saša, a potom iznio detalje za koje javnost do sada nije znala.

– Ovo je interesantno Marija Šerifović stavlja na svoj Instagram profil ovaj grafikon, a Jelena Karleuša pošto jedino prati Mariju slijedi ludilo koje nikada niste vidjeli u historiji mjerenja gledanosti. Mi smo 21, Jelena vidi i u fotošopu mijenja Prvu i Pink. Da li je ovo normalno?! – šokiran je bio direktor Granda.

– Ovo je takva obmana i lažiranje, takav falsifikat kakav još nismo imali prilike da vidimo! Ujutru u 09.05 imamo grafikon Pinka i Prve televizije, pogledajte šta se dešava. Prva je ispod Pinka! Kada sam vidio kakav je falsifikat Jelena objavila tražio sam mojima iz PR službe da objave da je ovo obmana i mi smo to pustili. Nakon toga je nju zvao novinar Informera i rekao šta smo mi objavili a ona na to kaže “Zašto nisu javili vrijeme kada su mjerili tu njihovu gledanost?”. Kaže ona “Fotošopom su obmanuli javnost, ‘Zvezde Granda’ više nikoga ne interesuju i to je na njihovu žalost činjenica” – otkrio je tokom gostovanja na Pink televiziji.

saša popović raskrinkao jelenu karleušu: “obmanula je javnost! gdje ćeš lopatom na bager?!”
Saša Popović raskrinkao Jelenu Karleušu: “Obmanula je javnost! Gdje ćeš lopatom na bager?!”

– Ovo su zvanični podaci, ovdje nema laganja! Sto posto tačna gledanost. Dok je živa pratiće je u CV-u da je preko “Zvezda Granda” imala šest posto, pa lov i ribolov imaju takvu gledanost. Ponavljam, pa gdje ćete lopatom na bager?! Ma ovo je takva obmana, falsifikat! Patosirali smo je – zaključio je Saša priznajući da i sam ne vjeruje šta se sve izdešavalo budući da o Jeleni Karleuši nikada nije rekao ništa loše.

– Mene je sramota što sjedim ovdje i pričam o ovakvom fijasku.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima