Šnicle od tikvica – sastojci:
2 srednje mlade tikvice
3 jaja
100 gr susama
2 kašike kisele pavlake
100 gr brašna
1 kašičica slatke paprike
4 čena bijelog luka
so, ulje
Šnicle od tikvica – priprema:
Tikvice oguliti i isjeći na deblje kose komade i posoliti. Ostaviti da stoji u soli 15 minuta, pa ocediti. Bijeli luk izdrobiti, posoliti i sipati dve kašike vode i to neka stoji 15 minuta. Na foliju sipati brašno i papriku, pa izmješati.
Prezle i susam pomešati i sipati na foliju pored brašna. U činiju izmutiti jaja, malo ulja i pavlaku da bude gusta masa.
Ocijediti tikvice, dodati ocijeđen bijeli luk i rukama izjednačiti. Svaki komad tikvice panirati sledećim redom: brašno, jaja, prezle i susam i redati u podmazan pleh ili obložen pek papirom.
Peći na 220 stepeni C 30 minuta da lijepo porumeni. Služiti toplo kao prilog ili samostalno jelo.
BONUS VIDEO: