back to top

SRAMNO! OTAC DJEČAKA UBICE NE OSJEĆA NI TRUNKU KAJANJA ZA MASAKR

sramno! otac dječaka ubice ne osjeća ni trunku kajanja za masakr

Optužnicu kojom su obuhvaćeni otac i majka advokat Borović je nazvao “zbrkanom”, a obraćanje glavnog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenada Stefanovića, koji je 10. oktobra saopštio da je optužnica podignuta “predstavom za javnost sa zastavama i bilbordima”.

– Što se tiče optuženja supruge, za nas to nije iznenađenje, to je bio način da se izvrši pritisak na oca. Nismo htjeli da se obratimo javnosti dok se tužilac nije razmahao na konferenciji. Viši javni tužilac imao je ideju da svali sve na jednu porodicu. Ono što je važno da saopštim ovdje jeste da je neposredno prije optuženja tužilac odlazio u prostorije Centralnog zatvora i da je prijetio ocu, tražio je da potpiše sporazum na 12 godina, a ako ne pristane zaprijetio mu da će da mu optuži ženu i kćerku pošalje u hraniteljsku porodicu. On je sporazum apsolutno odbio, smatra da nije kriv u ovom postupku. Rekao je “ako treba da me streljaju, nije problem, samo neka mi porodicu ostave na miru”. Dakle, branit će se pred sudom – iznio je šokantnu izjavu oca dječaka ubice njegov advokat Borivoje Borović, obavještavajući javnost da njegov klijent ne osjeća krivicu za stravičan zločin koji je njegov sin počinio.

sramno! otac dječaka ubice ne osjeća ni trunku kajanja za masakr
SRAMNO! OTAC DJEČAKA UBICE NE OSJEĆA NI TRUNKU KAJANJA ZA MASAKR

Advokati su još protestvovali i zbog toga što je tužilaštvo dodijelilo status oštećenih djeci koja su kobnog dana bila u učionici, a preživjela su stravičan masakr, navodeći da su taj poseban status “dobili bez osnova”.

Konferenciju koju su sazvali, iako su i sami rekli da im optužnica još uvek nije uručena, iskoristili su i da saopšte da je dječak koji je počinio masakr “već skoro šest mjeseci u zdravstvenoj ustanovi bez ikakve dijagnoze”.

– Ovdje imamo situaciju da je dječak zatvoren skoro šest mjeseci, da ga nadzire cijeli tim i da ljekari imaju ekskluzivno pravo da razgovaraju s njim, a da nemamo dijagnozu. Neobično je da je zaključan u zdravstvenoj ustanovi bez bilo kakve dijagnozre – rekla je Irina Borović optužujući ljekare da sve to rade “jer osluškuju šta se u javnosti govori”.

The post SRAMNO! OTAC DJEČAKA UBICE NE OSJEĆA NI TRUNKU KAJANJA ZA MASAKR first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima