back to top

Viki Miljković otvorila dušu: Otac je tjera o školu, a ona sanjala da bude Lepa Brena

Violeta Miljković poznatija kao Viki Miljković, danas je jedna od najpoznatijih pjevačica na našim prostorima, voljena među publikom kako zbog svog glasa tako i zbog harizme. Od malena, još dok je bila bezbrižno dijete koristila je svaku priliku da zapjeva, maštala je o tome da se jednog dana proslavi kao zvijezda poput Lepe Brene, a kada pogledamo kakvu je karijeru izgradila, sa sigurnošću se može reći da je ona svoje snove i ostvarila.

– Ja sam od svoje treće ili četvrte godine pjevala u kući, navlačila mamine štikle, raznorazne marame vezivala, stavljala traku oko glave da budem Lepa Brena i maštala da budem pjevačica – navodi ona.

Uprkos činjenici da su za Viki roditelji imali druge planove, ona nije posustajala i pratila je svoj instinkt, stoga je paralelno išla u dvije škole, muzičku i gimnaziju.

– Ja sam upisala i gimnaziju i srednju muzičku jer je moja želja bila srednja muzička, ali tata nije bio za to, on je volio da ja završim gimnaziju, pa da studiram medicinu, ali ja to ne podnosim i sretna sam što to nije bilo po njegovom, nego po mom. Ne bih mogla da radim nešto što ne volim – objašnjava pjevačica.

S obzirom na to da Viki u porodici ima talentovanog brata koji svira harmoniku i važi za jednog od najboljih harmonikaša u državi, sva pažnja je bila usmjerena prema njemu, a ona je na sve načine pokušavala da se istakne i uđe u svijet muzike.

– Moj brat je prvo krenuo da svira harmoniku, moj brat je jako talentovan i dan danas je jedan od najboljih harmonikaša u državi. Krenula sam da sviram harmoniku, nije bilo bitno kako samo da uđem u svijet muzike, moj otac je vidio da to nije instrument za djevojčicu, onda sam se prebacila na pjevanje. Prvo je to bilo bezazleno, ja u kući pjevam, kad je moja želja krenula da biva sve veća i jača, tata je prvo bio protiv toga, a onda me je baš podržavao i bio mi je velika potpora u životu – kaže ona.

Sa svega 12-13 godina osmjelila se da javno pjeva pred publikom i počinje da nastupa na raznoraznim skupovima i privatnim veseljima, o toj prilici je rekla:

– Ja sam bila mršavica jedna mala koju nisu mogli ni da vide, postave me na jednu stolicu, ja se popnem pa me vide. Nisam birala priliku, samo da ima više od dvoje ljudi koji će mene da čuju i ja sam maštala da ću biti velika zvijezda, nikada nisam gajila ambicije samo da pjevam.

viki miljković otvorila dušu: otac je tjera o školu, a ona sanjala da bude lepa brena

Porodicu Miljković su mnogi muzičari, pjevači, generalno velike zvijezde posjećivali jer su velike snage uložene u muzičko obrazovanje brata pjevačice, ali je Viki bila toliko uporna da je uspela da privuče pažnju jednog od njih koji se založio za nju i riješio da joj prokrči put ka karijeri.

– U jednom momentu je bio koncert u Hali Čair u Nišu, između ostalih koji su došli kod mog oca na kafu došao je i Riki Lugonjić, i ja nekako iz prikrajka gajim priliku „je l’ mogu ja samo 1 pjesmu da otpjevam?“. Ja krenem ko zapeta puška, nisam znala šta je dvojka tad. Riki Lugonjić je ustao i rekao „Ja ću ovom djetetu pomoći samo da stignem u Beograd. Učo je l’ ti meni daješ dozvolu da pregovaram za ovo dijete?“

Par mjeseci kasnije zajedno sa ocem odlazi u Beograd na sastanak na Marinom Tucaković i od tada započinje karijeru.

–Ja sam ostala bez teksta – rekla je Marina i ilustrovala kakav talenat je prepoznat kod Viki.

Godinu do dvije kasnije izlazi prva pjesma Viki Miljković „Mene loša sreća prati“ i još tada je svrstana u red ozbiljnih pjevača, nije bilo osobe koja nije voljela tu pjesmu.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima