back to top

Zvezda i Partizan među klubovima koji “vise” zbog Pariza, Dubai više nije u fokusu Eurolige

Crvena zvezda i Partizan očekuju rasplet u ABA ligi, ali istovremeno rade na tome da bez obzira na ishod u borbi za naslov budu sudionici Eurolige.

Prvak bi trebao imati zajamčeno mjesto, a izvršni direktor Eurolige Paulius Motiejunas otkrio je za španjolski AS kojim klubovima “visi” status za iduću sezonu.

Nažalost, između Albe, Virtusa, dvije momčadi iz Beograda i Valencije, netko će morati “visiti” jer iduće sezone tu će biti Pariz. Svatko ima 20 posto šanse da ne bude tamorekao je Litavac.

Otkrio je da su London, Pariz i Berlin fokus Eurolige kao tržišta koja bi mogla financijski podići Euroligu. Zato je upitan o statusu Dubaija čijem se ulasku protivi sve veći broj euroligaša.

Još smo u razgovorima s njima, kao i s ostalim klubovima. Želimo vidjeti širu sliku, jer je to veliki korak za Euroligu. Moramo vidjeti ima li sve to smisla. Znamo da je to drugo tržište, drugi kontinent, da je složena situacija. Pa idemo polako, korak po korak analizirati sve. Još nismo donijeli odluku. Znamo da je to tržište na kojem se već razvijaju svi sportovi: golf, tenis… Tu je i NBA, nogomet… Sve se okreće prema tom tržištu. A mi kao Euroligaš ne možemo zatvarati oči pred tim. Moramo sve analizirati jer mislimo da je to vrlo zanimljivo tržišterekao je Motiejunas i dodao da su šanse da zaigram u Dubaiju trenutno 50-50.

Sportska centrala

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima