back to top

Slavica Ćukteraš o TEŠKOJ BORBI ZA STARATELJSTVO “Do zadnje kapi krvi ću se boriti da kćerka bude pored mene”

Pjevačica Slavica Ćukteraš prolazi kroz težak period s obzirom na to da se bori za starateljstvo.

Dobro sam, jer znam da imam snage. Prošle godine nisam bila dobro. Kada je sve to započinjalo sudski da se odvija, nisam ni u najluđim snovima mogla da zamislim da to meni može da se dogodi. To je takav jedan emotivni udarac, bol. Morala sam sama da se borim, da dijete ne primjeti, ali da ne primjete ni hijene oko mene. E, onda kad sam došla sebi, i kad sam stvarno nivelisala sebe, onda mogu da izvedem javno i onako trezveno da kažem, bez zle krvi, bez napada na bilo koga da li se druga strana ljuti ili ne, ali to je jedna činjenica i istina je da smo mi na sudu za starateljstvo- kaže Slavica Ćukteraš gustujući u emisiji “Blic dan” na TV Blic.

Ona kaže da na svu sreću postoje stručna lica kako da prebrodi ove trenutke.

– Idem kod psihijatra, neuropsihijatra, psihologa, pa išla sam na razne radionice, ali nisam htjela puno da pričam sa ljudima o tome. Više sam voljela da se obratim stručnim osobama i da pročitam puno knjiga. To me je spasilo u svemu jer mi se mozak raspršio – rekla je ona i dodala:

– To je strašno, sama pomisao, ali ja bih slagala kada bih rekla da u nekom momentu nije prošla pomisao kroz moje tijelo i osjećaj da moje dijete nije pored mene. Kroz suze se borim sa tim. I dalje ja neću ništa reći ružno o njemu zato što je to otac mog djeteta. Otac Viktorije. Nažalost, prljav veš mi iznosimo na sudu. Kako to izgleda, to znaju te sudije i naši punomoćnici. Ali ovako javno nikad ništa. Jer opet iz svega toga izrodilo se jedno divno biće, to je naša kćerka. Sad svako ima pravo da traži starateljstvo, da navodi ovo ili ono. Neki su mi rekli da sam luda što to radim, ali ja sam rekla da vjerujem u institucije. Idem pošteno, redovno sa odazivam socijalnim službama kada treba, sve kao svaki drugi građanin i ne želim da se osjetim tu privilegovanom jer to je velika bol, tu sve žena treba da budu iste.

slavica ćukteraš o teškoj borbi za starateljstvo “do zadnje kapi krvi ću se boriti da kćerka bude pored mene”
Slavica Ćukteraš o TEŠKOJ BORBI ZA STARATELJSTVO “Do zadnje kapi krvi ću se boriti da kćerka bude pored mene”

Prema njenim riječima, boriće se za dijete do posljednjeg daha.

– Odavno više nemam emocije, tu je sad borba za dijete. Dolazimo do jedne stvari gdje sam znala da nikad ne želim u životu da se nađem, a to se desilo. To je kada počinješ da, ne mogu reći da ti ne podnosiš tu osobu, ali više ti nebitno sve od te suprotne strane. Ljubav je umrla još u braku i to je super jer u ovom postupku ja nemam nikakve emocije. Mnogo žene pri razvodu se bore za starateljstvo. Imam još jedan slučaj koji je sličan mom, tu ću vidjeti da toj ženi pomognem, ovako javno kažem, jer mislim da nije realno da pet godina traje neki slučaj. Sami izlasci, advokata, samo ovaj postupak je preskup. Ja ne znam kako druge žene uspijevaju da othrane dijete, da plaćaju sve to što treba da se plati, podnesu, izlaze, šta sve to ima, to je mi strašno. Poznajem jednu osobu, jednu ženu, u cijelom ovom slučaju sam upoznala takvu ženu koja je pet godina na sudu. Mi smo matori, zreli ljudi i izdržaćemo sve to. Ali djeca su izuzetno pametna, djeca apsolutno sve osjete i zbog te djece bi trebalo zakonski da bude nešto ograničeno koliko može da traje slučaj oduzimanja starateljstva – kaže Slavica.

Ona je dodala da njena ćerka sve osjeća.

– Ja sam s njom iskrena, ona apsolutno zna o čemu se radi, imam otvoren odnos s njom. Ja da sam se sama pitala, ja bih krila. Ali pedagog mi je dao savjet, rekla mi je: “Slavice, ništa bolje ne možeš uraditi za svoj odnos sa djetetom nego da budeš iskrena sa njom. Samo prilagodi reči njenom uzrastu i vidjećeš reakciju”. I kad sam ja postala iskrena i počela da pričam o svemu tome, nas dvije smo se još više emotivno spojile. Djeca vide, deca znaju i to sam naučila prošle godine- priča Slavica.

Slavica je iznela svoje viđenje stvari.

– Mislim da je normalno da dijete bude uz mamu. Mislim da nije normalno da se dijete odvede iz zemlje i da bude van zemlje i da se ta mama ne pita ništa. Stvarno ne znam kakva bi mama tu trebala da bude. Pa naravno da me uplaši pomisao da Viktorija nije pored mene. Osjetim samo bol i tugu, ali opet nekako znam da bih se borila do zadnje kapi krvi – istakla je ona, piše Blic.

Na pitanje ko je danas Slavica Ćukteraš, ona je odgovorila:

– Slavica Ćukteraš je prvenstveno mama. Slavica Ćukteraš je neko ko će svojoj publici pružiti, kad izađe na scenu, najbolje od sebe u tom momentu. I Slavica Ćukteraš je nekad bila tužna, a sada je srećna.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima